IMATE RAČUN ILI RADITE U KOMERCIJALNOJ? Ovo su odgovori na sve dileme posle prodaje banke

Komercijalna banka ilustracija 260716 RAS foto Ana Paunkovic08

Foto: Ana Paunković / RAS Srbija

Poslušajte vest preko audio fajla

Za mnoge klijente koji se sada pitaju šta će biti sa njihovim bankarskim uslugama, nakon prodaje Komercijalne banke, NLB ima jednostavan i direktan odgovor: kratkoročno gledano, neće biti nikakvih promena u redovnom poslovanju sa njihovim klijentima.

Komercijalna Banka i NLB Banka Beograd nastaviće da rade kao zasebne banke sve do pravnog spajanja. Klijenti će moći neometano da koriste sve usluge, a svi depoziti, krediti i računi ostaju aktivni pod istim uslovima.

Ovo su neka od najčešćih pitanja i odgovori na njih:

Hoću li morati da promenim mobilnu aplikaciju/Internet banku/kartice?

Ne, nema potrebe. Moći ćete da nastavite da koristite standardne usluge i postojeće kartice. S obzirom na to da smo posvećeni izgradnji najboljeg korisničkog iskustva za naše klijente, u narednim godinama ćemo vam ponuditi unapređenu i napredniju mobilnu/veb platformu koja će sigurno biti jedna od vodećih na tržištu, a svakako ćemo vas i blagovremeno obavestiti o svim promenama.

Da li će naknade za usluge u obe banke ostati iste ili će se promeniti?

Do spajanja, obe banke će postepeno prilagođavati svoju cenovnu politiku, tako da će biti potpuno usklađene pri spajanju.

Da li ću morati da dolazim u ekspozituru da bih dobio novi ugovor, usluge?

U potpunosti smo posvećeni izgradnji moderne i digitalizovane banke, pa ćemo se potruditi da vam omogućimo da najveći deo poslova završite bez dolaska u banku. Ovaj proces će biti postepen i za određene usluge ćete i dalje morati da dođete u ekspozituru. U narednom periodu ćemo konstantno unapređivati kvalitet usluge i to posebno u domenu digitalizacije.

Da li će moja ušteđevina i dalje biti sigurna sada kad je KB u stranom vlasništvu?

Vaša štednja će, naravno, i dalje biti sigurna. NLB je najveća regionalna bankarska grupa koja je u potpunosti posvećena pružanju najkvalitetnijih usluga našim klijentima. Takođe smo jedan od vodećih investitora u našem regionu, i nastavićemo punu podršku srpskoj ekonomiji i rastu lokalnih kompanija i preduzeća.

Mogu li da mešam i spajam usluge i proizvode Komercijalne Banke i NLB Banke Beograd bez dodatnih troškova (mogu li biti klijent KB, ali koristiti NLB Pay?)

Tu mogućnost ćete imati, uz prethodno otvaranje računa u sestrinskoj banci. Trenutno smo u pripremi određenih pogodnosti za nove klijente, gde ćete u narednom periodu moći da otvorite račun u našoj sestrinskoj banci pod povoljnijim uslovima. Na ovaj način ćete moći da koristite sve usluge obe banke i moći ćete odabrati najpovoljnije uslove različitih usluga i proizvoda obe banke. Nakon spajanja, vaši računi će biti integrisani, a vi ćete imati samo jedan račun u integrisanoj banci.