Momirović: “Autoput i Radan klaster za BRŽI RAZVOJ juga”

Poslušajte vest preko audio fajla

Turistički klaster radanskog područja “Radan klaster” je strateški važan projekat koji može da podigne, pre svega, malu privredu na tom području, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Radan klaster pokriva teritorije opština Lebane, Kuršumlija, Medveđa, Prokuplje i Bojnik, koje je danas posetio ministar zbog poplava.


Foto: RAS / RAS Srbija

Momirović je dodao da su Prolom banja, Kuršumlijska banja turističke destinacije koje će se tek razvijati.

Podsetio je da će se graditi autoput od Niša do Prištine i istakao da je želja države da se paralelno sa tim razvija i klaster radanskog područja.

“Važno nam je da ceo taj kraj podignemo, kao i da izgradimo autoput. Uveren sam da ćemo vrlo brzo imati rezultate”, zaključio je Momirović.

Turistički klaster radanskog područja koji pokriva teritorije opština Bojnik, Kuršumliju, Lebane, Medveđa i Prokuplje osnovan je 3. oktobra 2012. godine. Sedište klastera je u Lebanu, a ima isturenu kancelariju u Kuršumliji.

Inicijator za osnivanje klastera je Akcionarsko društvo “Planinka” iz Kuršumlije, a osnivači su deset srednjih i malih preduzeća i preduzetnika, dve visokoškolske ustanove i dve organizacije za podršku.

Kasnije se pridružilo još osam članova, od kojih su četiri privrednika, dve visokoškolske ustanove i dve organizacije za podršku.