NOVIH 500 RADNIH MESTA: Gradonačelnik Novog Sada potvrdio saradnju sa nemačkom kompanijom ,,Kontinental”

Te dve investicije ukupno vrede 140 miliona evra, kako je navedeno u saopštenju, omogućiće na startu otvaranje novih 500 radnih mesta.

– Ovo je još jedna sjajna vest za Novi Sad i celu Srbiju. Ne samo da nam dolaze novi investitori već i oni koji su prisutni na našem tržištu proširuju svoje proizvodne kapacitete i nastavljaju ulaganja – istakao je Vučević napominjući da to potvrđuje ekonomsku snagu naše države i u ovom teškom periodu, sa kojim se suočava ceo svet zbog pandemije koronavirusa.

FAZE

U PRVOJ fazi realizacije nove investicije „Kontinetal“ će u Industrijskoj zoni Sever 4 zakupiti 8.000 kvadratnih metara proizvodnog i kancelarijskog prostora. – Planirano je da na leto bude postavljen kamen temeljac i počne izgradnja industrijskog kompleksa u Radnoj zoni „Kać“, tako da će „Kontinetal“ imati dve fabrike u Novom Sadu – istaknuto je u razgovoru.

Gradonačelnik je podsetio da je „Kontinental“ pre nekoliko godina u Novom Sadu otvorio svoj Istraživačko– razvojni centar.

– Time su za našu ekonomiju napravili veliki skok unapred i uveli nas u višu ligu investicija i investitora. Ja sam bio siguran da na tome neće stati.

Generalni direktor „Kontinetal Automotiv Srbija“ Saša Ćoringa izrazio je zadovoljstvo i ponos zbog toga što su, kako je rekao, odlični rezultati Istraživačko-razvojnog centra u Novom Sadu privukli novu veliku investiciju za Srbiju.

– Ovo je prava dodata vrednost za ekonomiju kada se inovativni rad naših inženjera pretvori u stvarni proizvod sa oznakom „Mejd in Srbija“.

Da su do sada naišli na izuzetnu podršku lokalnih i državnih institucija potvrdio je i Lučijan Marđineanu, direktor fabrike „Kontinental Automotiv Srbija“.

– Aj-ti industrija u Srbiji i Novom Sadu je jedan od najboljih delova naše ekonomije. U celom svetu vlada velika borba za mlade talente a Novi Sad ih ima jer ima snažan Unverzitet kao rasadnik kadrova. Sve činimo kako bi oni ostali ovde ali i poboljšali opštu privrednu klimu – zaključio je Marđineanu.

U “Kontinentalovom” Istraživačkom razvojnom centru u Novom Sadu trenutno radi 600 inženjera na razvoju inovativnih tehnologija za auto industriju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije